Zink & koper service center | Bouwpunt Ottevaere

Maak kennis met ons zink & koper service center!

Dé plaats voor al uw zink, koper, lood & maatwerk!

U wilt verrast worden door een materiaal met eeuwen ervaring, dat tegelijkertijd klaar is voor de ideeën van morgen? Gerijpt, zonder zijn jeugd te verliezen. Zink is zo’n materiaal. Duurzaam, puur en doorleefd. Maar ook licht en onderhoudsvrij. In ons Zink & Koper Service Center bent u alvast op de juiste plaats voor al uw zink, koper en lood.

Naast onze ruime voorraad aan standaard producten (dakgoten, hanggoten, capucijnen, kralen, afvoerbuizen, haken, beugels, stampijpen, regenpijpen, uitzettingsbanden, rollen lood, dakdoorvoeren,...) kan u bij ons ook terecht voor al uw maatwerk. Dankzij ons uitgebreid en modern machinepark kunnen wij zowel zink als koper (op bobijnen) snijden, kralen en plooien in alle courante breedtes en diktes.

Uiteraard kunnen wij u ook verder helpen met bladen zink, koper of lood die wij standaard in ons assortiment hebben in alle gangbare breedtes en diktes.

NedZink producten

Bouwpunt Ottevaere is een belangrijke verdeler van NedZink producten. Deze firma heeft al meer dan 100 jaar ervaring in het vervaardigen van hoogstaande zinkproducten.

Ons volledige gamma kan u raadplegen in de NedZink productcatalogus:

Laat u inspireren door een eigenzinnig materiaal.

Kleuren en afwerkingen

Daarnaast kan u bij ons ook terecht voor bandzink, bladzink, goten, buizen en stroken zink. Elk van deze producttypes zijn verkrijgbaar in verschillende soorten afwerkingen:

  • NedZink NATUREL

  NedZink NATUREL is een duurzaam esthetisch materiaal dat in de loop van de tijd door de voortschrijdende patinering aan dak- en gevelbekledingen een unieke charme verleent. De patinalaag ontstaat door de vorming van een basis zinkcarbonaat en vormt een oxydehuid, deze is een natuurlijke beschermlaag. Dit proces begint onder invloed van weersomstandigheden en heeft een natuurlijk verloop waardoor in één tot vier jaar de volledige grijstint wordt verkregen.

   • NedZink NOIR

   NedZink NOIR is procesmatig gepatineerd NedZink Titaanzink. Ook NedZink NOIR ontstaat na een chemische oppervlaktebehandeling aansluitend op het walsproces. Alle natuurlijke eigenschappen van titaanzink blijven volledig behouden. NedZink NOIR is naast NedZink NOVA een tweede kleurvariant geprepatineerd titaanzink. Wanneer vanaf het begin een gelijkmatig donker oppervlak wordt gewenst, dan bevelen wij aan om NedZink NOIR te gebruiken.

   • NedZink NEO

   NedZink NEO is procesmatig gepatineerd NedZink Titaanzink met een mat, subtiel geborsteld oppervlak in een mineraal grijze kleur. Het gelijkmatig mineraal grijze oppervlak van NedZink NEO ontstaat door een chemische oppervlaktebehandeling na het walsproces. Er wordt noch een coating noch een laklaag aangebracht. Echter structuur en samenstelling van de, normaliter door weersinvloeden natuurlijk gevormde patinalaag, worden gesimuleerd en de natuurlijke eigenschappen van het titaanzink blijven volledig behouden. Wanneer vanaf het begin reeds een mineraal grijze tint wordt gewenst, dan bevelen wij aan om NedZink NEO te gebruiken.

   • NedZink NOVA

   NedZink NOVA is procesmatig gepatineerd titaanzink met een mat subtiel geborsteld oppervlak in een natuurlijk grijze kleur. NedZink NATUREL wordt geleverd met een glad gewalst oppervlak. Na de montage ontstaat door invloed van de weersomstandigheden na een zekere tijd een nagenoeg onoplosbare zinkpatinalaag. Gedurende die tijd is het onvermijdelijk dat het oppervlak er onregelmatig uitziet. Wanneer vanaf het begin reeds de natuurlijke grijze tint wordt gewenst, dan bevelen wij aan om NedZink NOVA (geprepatineerd titaanzink van NedZink) te gebruiken.

   • NedZink NOVA COMPOSITE

   Met NOVA COMPOSITE voegt NedZink een dimensie toe aan de bijzondere waarden van zink. Een multitalent dat zich graag voegt naar nieuwe ideeën over gevels, daken en interieurs. Met een laag polyethyleen ingeklemd tussen twee lagen zink laat NOVA COMPOSITE zich eenvoudig als o.a. cassette verwerken. Direct op kleur, strak en uiterst stabiel met ongekende zinktoepassingen als gevolg.

   • NedZink NOVA STRUCTURE

   NedZink NOVA STRUCTURE is titaanzink met een motief, dat leverbaar is in verschillende patronen. Als basismateriaal wordt ‘NedZink NOVA’, procesmatig gepatineerd NedZink Titaanzink gebruikt. NedZink NOVA STRUCTURE wordt voornamelijk gebruikt voor optisch en esthetisch hoogwaardige toepassingen buiten o.a. voor daken en gevels, en binnen voor diverse designtoepassingen.

   • NedZink NATUREL PRO-TEC

   NedZink NATUREL Pro-Tec is walsblank titaanzink met aan de achterzijde een beschermlaag voor toepassingen op zowel koud- als warmdakopbouw. Deze beschermlaag beschermt het zink tegen eventuele aantasting door waterdamp en aantasting door andere stoffen. De goede verwerkingseigenschappen van het walsblanke materiaal blijven behouden. NedZink NATUREL Pro-Tec is toepasbaar in alle standaard systemen maar wordt voornamelijk aanbevolen bij ongeventileerde dampdichte warmdak- en warmgevelconstructies.

   • NedZink NOVA PRO-TEC

   NedZink NOVA Pro-Tec is procesmatig gepatineerd Titaanzink (NEN-EN 988) met aan de achterzijde een beschermlaag voor toepassingen op zowel koud- als warmdakopbouw. Deze beschermlaag, bestaande uit een 2-laags polymeer-laksysteem, beschermt het zink tegen aantasting door waterdamp en aantasting door andere stoffen. De goede verwerkingseigenschappen van het materiaal blijven behouden. NedZink NOVA Pro-Tec is toepasbaar in alle standaard systemen maar wordt voornamelijk aanbevolen bij ongeventileerde dampdichte warmdak- en warmgevelconstructies.

    Maatwerk

    Wilt u zink of koper laten snijden, kralen en plooien in alle courante breedtes en diktes? Geen probleem! Een ruime voorraad aan basismaterialen, nieuwe machines en gemotiveerde medewerkers staan voor u klaar.
    Zink Koper Lood Service Center Bouw Punt Ottevaere2

    Bestelformulieren

    Download hieronder het bestelformulier dat voor u van toepassing is. U kan het ingevulde formulier terugsturen via e-mail, fax of via het contactformulier.
    1. Bestelformulieren Maatwerk
     1. Bakgoot - type 1
     2. Bakgoot - type 2
     3. Bakgoot - type 3
     4. Bakgoot - type 4
     5. Bakgoot - type 5
    2. Bestelformulieren Staande Naad
     1. Staande Naad - Vlakke banen
     2. Staande Naad - Gebogen banen