Derbigum Recyclage | Bouwpunt Ottevaere

Bitumen recycleren is milieu respecteren

Recyclage snijafval : deponeer uw bitumen snijresten - ongeacht het merk - gratis op ons depot in de daartoe voorziene afvalzakken. Op die manier draagt Bouwpunt Ottevaere, samen met Derbigum, haar steentje bij aan een duurzamere wereld.

Op het vlak van recyclage van roofing vervult Derbigum al sinds de jaren ‘90 een pioniersrol. Wat begon als een economische essentie, is ondertussen uitgegroeid tot een ingesteldheid en een dagdagelijkse realiteit.

Zelf bitumen recycleren is kwaliteit creëren.

Wat Derbigum jaarlijks in bitumen recycleert en verwerkt volgens het principe van de circulaire economie is goed voor meer dan een kwart van de grondstof dat het nodig heeft en komt neer op het equivalent van 1 miljoen m² nieuw geproduceerde bitumen dakbanen. Deze recyclage verzorgt Derbigum zelf van begin tot einde, in zijn eigen verwerkingsinstallatie. Door de volledige controle over dit recycling proces bekomt Derbigum hoogwaardig gerecycleerd bitumen, zonder in te boeten aan kwaliteit of goede eigenschappen. Daarom hebben de dakbanen, gemaakt met dit bitumen, dezelfde uitstekende kwaliteit als de andere dakbanen van Derbigum.


Wat mag gedeponeerd worden :

  • alle merken van roofing snijafval

Wat niet mag gedeponeerd worden:
  • Dakbedekkingen in kunststof (epdm, pvc,…)
  • Roofing met aluminiumfilm
  • Zwerfvuil
  • Geen roofing van oude daken

Voor meer info, zie ook : https://derbigum.be/nl/over-de...