hAPPklaar voor de bouw | Bouwpunt Ottevaere
hAPPklaar voor de bouw

hAPPklaar voor de bouw

Er bestaat voor zowat alles een app, maar u moet hem natuurlijk wel weten te vinden. Geen probleem! Wij lijsten hier de handigste apps in de bouwsector op, onmisbaar voor iedere doe-het-zelver en professional!

App downloaden? Gewoon op de afbeelding klikken!

VOOR DE DOE-HET-ZELVER

Klussen voor beginners

Klussen voor beginners

Wil je graag zelf aan de slag in je huis? Voor zowel grote als kleine klusjes helpt “Klussen voor beginners” je met een stap-voor-stap handleiding om elke taak in huis te tackelen. Duidelijke tekeningen en video’s leggen alles in eenvoudige taal uit. Zelf laminaat leggen, je zolder isoleren, een douchekraan vervangen of splinters vermijden? Met deze app kan je het allemaal!

Knauf Doe-het-zelfgids

Knauf Do It YourselfIsoleer en renoveer zelf
Zelf isolatie plaatsen wordt een fluitje van een cent met deze app van Knauf. Je krijgt er duidelijke uitleg om elk Knauf droogbouwsysteem te plaatsen. Je dak isoleren, je woonkamer renoveren of een scheidingswand monteren: deze app toont je hoe je op een simpele manier zuiniger en milieuvriendelijker kan wonen.

MagicPlan

Magicplan

Een plattegrond in een swipe

Een plattegrond van je huis maken kan vanaf nu ook zonder je lintmeter boven te halen of de ruimtes af te stappen. Met MagicPlan maak je enkele foto’s van je interieur en de app geeft je een goede schatting van de grootte van de ruimte. Je hoeft dus zelfs geen meubels te verplaatsen. Deze plattegrond kan je aanvullen met notities en objecten, waarna je hem ook kan delen. In een paar minuten is je plattegrond af!

Isover Renovatie-app

Isover Renovatie appEenvoudig de juiste hoeveelheid isolatie vinden
Met de app van Isover vind je snel de juiste isolatiematerialen voor je renovatieproject, of het nu om muur, dak of vloer gaat. Je geeft de gewenste oppervlakte en dikte in en de app berekent in een oogwenk de hoeveelheid benodigd materiaal. Daarnaast vind je bij elk product een woordje uitleg en kan je opzoeken bij welke vestiging in de buurt je je materiaal vindt.

Stanley Level

Stanley appAltijd een waterpas bij de hand
Een waterpas wordt overbodig, vanaf nu heb je deze altijd in je broekzak zitten. Met de Level app van Stanley tover je je gsm met één tik om in een waterpas. Net als bij een echt exemplaar baseer je je op de luchtbel om te kijken of je werk recht geplaatst is.

VOOR DE PROFESSIONAL

Ardex

Ardex appAlle Ardexproducten binnen handbereik
Met de app van Ardex – leverancier van bouwchemische producten zoals voegmortel - kan je als professional gemakkelijk een boodschappenlijstje samenstellen, berekenen hoeveel materiaal je nodig hebt en waar je dat kan vinden. Je benodigde materiaal kan ook geëxporteerd worden via e-mail of in een CSV-bestand, waardoor dit gemakkelijk verder verwerkt kan worden. Ook heeft de app een ingebouwde waterpas, een extra handigheid op de werf.

Weber.app

Weber appProductcatalogus en projectportfolio in één
Onderweg of op de werf een technische fiche raadplegen? Een werfoplossing zoeken voor het metsen of op zoek naar andere voeging voor je tegels? Met deze app van Weber, een merk voor innovatieve oplossingen voor jouw nieuwbouw- en renovatieprojecten, heb je beiden binnen handbereik. Je vindt er een productcatalogus, een kleuroverzicht, een verbruiksberekenaar en handige demonstratie- en instructievideo’s. Bovendien kan je een eigen projectportfolio samenstellen. Met de QR-codescanner kan je dan weer snel naar de online productpagina gaan.

Unilin U Value

unilin appDe handigste U-waarde calculator
De U-waarde app van Unilin laat je toe om – je raadt het al – de U-waarde te berekenen voor je wand, muur of vloeropbouw. De U-waarde vertelt je meer over de thermische isolatie. Je vult het gebruikte materiaal en de hoeveelheid hiervan in, leest de lambdawaarde af en berekent snel de R-waarde en U-waarde. Eenvoudig en handig!

Altrex

AltrexLaat je inspireren en kies onmiddellijk het juiste klimmateriaal
Blader door de productcatalogus van Altrex en zie de producten tot leven komen in een 3D-voorstelling. Lees het Innovatiemagazine in Augmented Reality of download de laatste editie voor meer inspiratie. Ook handig: deze app bevat een link naar de steigerconfigurator, waarmee je in enkele stappen berekent welke steiger je voor jouw werk nodig hebt.

Wienerberger hoeveelheidscalculator

Wienerberger AppsSnel berekenen hoeveel bakstenen je nodig hebt
Het benodigde aantal bakstenen berekenen wordt heel eenvoudig met de Wienerbergerhoeveelheidscalculator. In deze app vind je het volledige gamma gevelstenen en binnenmuurstenen. Na je keuze hierin gemaakt te hebben geef je de opbouw en oppervlakte van het project door, waarna de app je zegt hoeveel stenen en paletten je nodig hebt.

Bron: Briek N°1 - hét Bouwpunt magazine